Omgeving

Je bent aangekomen bij Het Thuisland en hebt zin om de omgeving te verkennen. In de buurt is er zoveel te doen en te zien dat je je geen moment zult vervelen. Of je nu volwassen bent of een kind, er zijn talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Hieronder staan een aantal aanraders voor je op een rij.

Op slechts 1,3 kilometer afstand vind je het betoverende dorp Lage Vuursche. Dit dorpje biedt een scala aan (pannenkoeken) restaurants, midgetgolfbanen, een gloednieuw klimbos en een recreatiekuil. Wandel door de Dorpsstraat, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, met zijn tientallen rijksmonumenten en achttiende-eeuwse huizen. En wist je dat prinses Beatrix hier haar intrek heeft genomen in kasteel Drakenstein?

Ga je liever het water op? Op ongeveer 8 kilometer afstand vind je de prachtige Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen. Hier kun je zwemmen en een zeilboot, kano of waterfiets huren om de omgeving vanaf het water te verkennen.
Bij 'De Strook' kun je op een strandje of de ligweide met speeltoestellen genieten van de zon.

Rondom Het Thuisland ligt het Goois Natuurreservaat en de Soester Duinen. Prachtige natuurgebieden die je niet mag missen.  Verken de uitgestrekte heideterreinen, bossen en graslanden te voet of met de fiets. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

En als je nog op zoek bent naar spannende avonturen, hebben we een paar absolute aanraders voor je. Het Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche is een waar klimparadijs. Met maar liefst 10 routes van verschillende moeilijkheidsgraden en hoogtes tot wel 22,5 meter, is dit een uitdaging voor elk avontuur.

Stap binnen in Beeld en Geluid, dé ultieme ontmoetingsplek voor mediafanaten! Of je nu een nieuwsgierige museumbezoeker bent die alles wil weten over hoe media werken, een slimme scholier die een workshop over fakenieuws wil volgen of een doortastende redacteur die op zoek is naar dat perfecte fragment voor een televisieprogramma, hier zit je goed!

En wat dacht je van het Spoorwegmuseum in Utrecht? Dit is geen gewoon museum, nee, nee. Het is een waanzinnige plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Stap binnen in een levensecht station, duik in het theater voor spannende avonturen en laat je betoveren door de wisselende tentoonstellingen en evenementen. Hier ben je altijd op het juiste spoor!